Onsdag 27/4 2011

En toppen dag tillbringad tillsammans med I och Skejta på Stockholm Södras Brukshundsklubb!

Efter jobbet så åkte vi iväg till Hagsätra där I plockade upp oss och sedan blidde de lite lunch på Loffes, mycket gott. Dom har mumsiga french hotdogs där *mums mums*

Väl framme la vi spår till hundarna. I la ett till Skejta och jag la ett till Joy, plus ett lite kortare lever godis spår till Ronja. Till henne blir det lätta spår så att hon ska förstå principen och vilja gå hela spåret och se vad som finns i slutet. Så den här gången blev det lever godis spår, la en lever godis i varje fotspår. Sedan var det dags för spåren att ligga en stund. Så under tiden tränade vi lite agility hinder.

Joy är väldans duktig måste jag säga! Hon är väldigt lättlärd och tycker det är kul. Och det gör ju att jag tycker det är himla kul oxå :) Idag har vi till och med tränat utan koppel, Joy var alltså hela lös(!), trotts att I och Skejta oxå höll på å träna, och hon kunde fortfarande koncentrera sig på mig och vad vi gjorde. Måste säga att jag var mycket stolt över henne just då!! :D Hon kan!

Ronja var inte riktigt lika på, men hon var oxå väldigt duktig, för å vara Ronja :) Hon gjorde ballans hinder och efter en stund tog hon A hindret oxå. Sprang genom tunneln och blev på slutet riktigt bra på slalom :) Så hon har det nog i sig oxå, men lite träning så går de nog bra till slut. Så de här fixar hon å jag :)

Joy på agility planen :)



Och nu är påsken över. Var skönt att vara ledig i 5 dagar, blidde inte så mycket gjort men så är det väl alltid :P
Torsdagen tillbringades me syster. Fredagen och torsdagen tillbringades med hundarna i stan. M var på banan och hade städdag ena dagen och åkte cross andra :P

Men söndagen var underbar! :D Den tillbringade vi i Rålis, jag M och hundarna kom dit vid halv 12 - 12 ungefär. C och N kom lite senare, dom hade köpt en grill. Så vi grillade och myste i solen, vi började spela kort med spelade klart det hemma i lägenheten. Det var tokigt skönt ute. Jag, M och hundarna promenerade längs vattnet innan syster me pojke kom, himla mysigt :)

Måndagen tillbringades oxå med C och N, då hämtade vi ett skåp i VH som C har fått av Ms mamma. Så vi skruvade ner det, packade in den i N bil, åkte till Högdalen och bar upp allt i Cs lägenhet. Där C och jag skruvade ihop den igen. Grabbarna låg på golvet (N på golvet, M i soffan) och latade sig :P Kopplade in tv spelet gjorde dom iof oxå, men sen latade dom sig bara, och åt godis ;) Sen grillade vi igen! :D Denna gången me L och M (Cs gymnasie kompis å hennes kille). Mycket trevligt!

Så ja, allt som allt, en bra påsk :)

Joy och Ronja på promenaden längst vattnet

Onsdag 20/4 2011

Känns som de va ett tag sen... Och sist var det hela inte allt för muntert *heh* Ja så kan det gå. Men nu tar vi nya tag!

Har provat på spår med min lilla Joy, blev riktigt lycklig när hon var hur duktig som helst! :D Hon var helt klockren. Så ska försöka lägga lite spår till henne så där ibland, de e ju tok bra träning. Speciellt för henne ( ;) ), de e ju lite lugnare träning lixom. Har ju gått en "Förberedande agility kurs" med henne oxå, hon var jätte duktig måste jag ändå säga. Visst skällde hon en del på dom andra ekipagen, men hon kunde koncentrera sig oxå och då var hon jätte duktig! Så det gick mycket bättre än va jag hade trott :)

Valpkursen är avslutad och klar, så ja nu e det bara ut i världen som gäller ;) Ne men ja, vi ska väl ta det lilla lugna kanske. Jag och I åkte ut till Stockholm Södra Brukshundsklubb och övade hinder träning med Joy och Skejta och det gick mycket bra. Dom va duktiga båda två :) Så ja tillslut ska vi väl lyckas me agilityn oxå ;) Men kommer väl koncentrera mig på att få in en ordentlig lydnad på henne och försöka spåra mycket, det är lite lugnare träning och tror Joysan behöver det. Hon går så lätt upp i varv i alal fall lixom, så agilityn får hålla sig på en lite mindre nivå helt enkelt tills vidare, så får vi se vad framtiden har att utvisa :)

Och min lilla tanta då? Min fina Ronja, jaa vi försöker :P Hon funkar i stan men är väl inte helt överlycklig över att bo här igen. Men vi kämpar på och det går väl bättre och bättre, omän sakta. Så jag ser en ljus framtid, omän långt borta ;)

Som jag skrev i mitt tidigare muntra inlägg så ska jag inte tillbaks till Kolmården, men har i alla fall pratat med min chef därifrån nu och vet varför. Dom har gjort om rovfågel showen till något som liknar lite mer teater föreställning och efter att ha diskuterat mig länge och väl så kom dom fram till att dom inte va helt säkra på om jag hade sånt inom mig, så därför anställde dom mig inte i år. Så ja, skönt att veta att jag inte gjorde nått "fel" men lite hårt att falla på de där ändå eftersom jag tycker de e himla kul me teater å sånt, och är väldigt sprallig och så i normala fall (förra året va jag väl lite låg...). Men ja, så kan de gå bara å ta nya tag som sagt och det har jag gjort. Denna sommar kommer jag nämligen att tillbringa på Gröna Lund :P Har fått säsongs anställning där i år, och jag måste säga att det känns otroligt bra! Är så överlycklig över att ha fått ett sommarjobb så det anar ni inte :P

Jag har dessutom sagt upp mig, gjorde det igår. Kändes lite läskigt men ja, nu är det gjort. Så allt är bestämt nu. Det blir Grönan i sommar och till hösten blir det eget. Så nu måste jag verkligen sätta fart me å ringa myndigheter och skicka in papper och allt sånt där :P Så ja, nu e de bara å tuta å köra!

RSS 2.0